Grovt Brød Med Havregryn

IMG_1229

Dette er oppskriften på et brød man kan spise med god samvittighet. Det er sunt, og ikke minst, godt. Hvis du ønsker å gjøre brødet enda sunnere kan du gjerne bruke grovere mel og mer havregryn 🙂

5dl vann
3ss olje
Sammalt hvete
Havregryn
Sesamfrø
Solsikkefrø
Salt
Sukker(ANBEFALER BRUNT SUKKER)
1 gjær

Varm opp vann til 37 grader. Bland det med olje. Hell gjæret i en bolle, og bland det med vannet og oljen. Ha oppi litt sukker og salt. Ha oppi havregryn og frøene. Hell litt og litt mel oppi bollen. Kna det sammen. La deigen heve en stund. Cirka 30-60 min. Putt deigen i en form, og la den etterheve en stund, cirka 30 minutter. Stek den på 200 grader til brødet ser ferdig ut. Sånn cirka 30-60 min.

Grunnen til at jeg ikke sier hvor mye mel og havregryn og alt det tørre skal oppi, er at jeg tror at du kan finne det ut selv. Men husk: LITT SALT, OG VELDIG, VELDIG LITE SUKKER. ANBEFALER BRUNT SUKKER. Du skal ha oppi mel helt til deigen ikke lenger er flytende

TIPS: Du kan også rulle deigen til boller. Da får du mange rundstykker istedet for et stort brød.

En kommentar om “Grovt Brød Med Havregryn

Legg Igjen En Kommentar:

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s