Hver fredag spiser jeg taco. Det er det beste jeg vet. Og så en dag fant jeg ut at jeg ville prøve noe nytt. Jeg fant en oppskrift på nettet for hjemmelaget tacokrydder. Det så skikkelig godt ut. Så jeg bestemte meg for å lage det. Jeg liker ikke at forskjellig mat har så mye kunstige tilsetningsstoffer. Kjøpt tacokrydder inneholder ofte smaksforsterkere (E621) og sukker. Det er jo helt unødvendig. Så hva er bedre enn sunn og god hjemmelaget taco?
Jeg har endret litt på oppskriften her. HUSK: Ikke bland alt sammen før du har lest alt her. Det er ganske viktig:)
Dette trenger du:
- 1 ts chilipulver
- 1 ts chiliflak (knuste)
- 2,5 ts tørket oregano
- 2 ss spisskummin
- 2 ss paprikapulver
- 2,5 ts hvitløkspulver
- 1,5-2 ss havsalt
- 2 ts sort pepper (evt erstattes med 1-2 ts cayennepepper)
- litt koriander
Slik gjør du:
Mange liker ting sterkt, og mange gjør det ikke. Så derfor må du vente med chilien til du skal lage tacokjøttet. Vent også med koriander til du skal lage kjøttet. Bland alle krydderne sammen. Oppevar krydderet i et tett glass. Når du skal lage tacoen, ha oppi cirka 1,5-2,5 ss med tacokrydder. Smak til chilien etter hvor sterk du ønsker tacoen, og ha oppi en god bunt koriander. La det putre på svak varme, og server 🙂
Nå har du din helt egne taco. Det smaker godt, og er sunt. Hvis du lurer, benyttet jeg krydder fra santa maria. Jeg pleide å kjøpe tacokrydder fra santa maria. Husk at noe chilikrydder kan være veldig sterkt, mens andre er helt passe.
Over ser du taco med hjemmelaget tacokjøtt. Kommenter gjerne om hva du synes i kommentarfeltet. 🙂