Lag din egen chips

Det er lørdag, og helg. Det beste jeg vet på lørdagskvelden er potetgull. Det er så sprøtt og godt, og man kan få det i masse forskjellige smaker. Jeg elsker paprikapotetgull. Og når jeg først har tatt en potetgullbit, klarer jeg ikke å slutte å spise. I hverdagen, når jeg ser en pakke potetgull, klarer jeg nesten ikke å holde meg fra å ta en bit. Og vil du ha en sunnere type potetgull? Her er oppskriften!

Hjemmelaget Potetgull

Med alt det forskjellige krydderet som finnes, har du tusenvis av muligheter til å lage den chipsen du liker. Du kan blande forskjellige krydder, eller bare bruke et krydder. I denne oppskriften, brukte jeg paprikakrydder, hvitløkspulver, salt og pepper.

Du trenger:

  • 1 potet
  • Valgfritt krydder
  • Salt og pepper
  • 1 bolle med vann

Slik gjør du:

Skjær opp poteten. Du kan bruke en ostehøvel eller noe annet. Du kan skrelle poteten, eller ha skallet på. Ha de oppskjærte potetene oppi bollen med kaldt vann. La dem ligge der en stund for å få vekk stivelsen. Dette gjør dem sprøere og det gjør at potetene ikke blir brune. Ta dem ut fra vannet, og tørk dem godt. Forvarm stekeovnen til 220 grader. Ha potetene oppi en plastpose med litt olje oppi. Rist til potetene dekkes i olje. Dekk et stekebrett med bakepapir, og ha potetene oppi stekebrettet.

Potetene før steking

 

For best resultat, fyll en panne eller gryte med cirka 1 liter olje(SOLSIKKEOLJE OG PEANUTOLJE TÅLER DEN HØYE TEMPERATUREN), og ha potetene oppi der. Da friterer du potetene, og de blir sprøere og godere. Ta potetene ut fra pannen eller gryten når de ser sprøe ut, og når de har blitt gyldne.

Husk å ha litt avstand mellom potetene, slik at de ikke ligger helt oppå hverandre. Strø over det krydderet du valgte, og sett det inn i ovnen på midterste rist. Husk å følge med på at de ikke svir seg. Stek dem i 10-15 minutter.

Nå har du din helt egne chips. Chipsen er god, og du kan finne opp helt nye smaker.

Reklame

Legg Igjen En Kommentar:

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s