Chapatti

Det finnes mange brødsorter i verden. Store, runde, små, flate osv. Denne brødtypen har ikke gjær i seg, og stekes på et blunk i stekepanna. Som på de fleste bakverk, må du ikke følge oppskriften helt nyaktig. Du velger selv om du vil ha for eksempel grov eller fint mel osv. Jeg har brukt fint hvetemel, og det gjorde at brødet smakte litt som nanbrød:) Noe jeg altså synes er kjempekult, fordi jeg elsker nanbrød. Men det viktigste: Det smaker kjempegodt!

Chapatti

 

Chapatti er en type brød som blir mye brukt i de sørlige delene av asia. Den passer perfekt til supper og gryteretter. Brødet bakes ikke med gjær, og trenger derfor ikke å heve.

Ingredienser:

  • 2 dl vann
  • 1/2 ss salt
  • ca 5 dl hvetemel (enten fin eller grov. Jeg har brukt fin)

Slik gjør du

  1. Ha vannet i en bakebolle. Tilsett salt, og halvparten av melet. Bland godt.
  2. Tilsett mer mel, og bland det godt. Deigen skal være fast, men ikke tørr.
  3. Hell litt mel over bakebordet ditt, og kna deigen der.
  4. Trill deigen til en jevn pølse. Del så pølsen i 8 like store biter.
  5. Kjevl hver bit runde. De må ikke være altfor tykke eller altfor tynne.
  6. Hell litt olje i en stekepanne, og sett pannen på middels varme. Vent til oljen er varm før du steker chapattiene.
  7. Ha én chapatti on gangen i stekepannen, og stek til noen små svarte flekker har kommet på  den ene siden. Snu deretter, og vent til det samme har skjedd på den siden også.
  8. Ha chapattiene noen få minutter i ovnen på lav varme. Dette gir veldig god smak. Server fersk og varm:)

VURDERING: ENKEL

KATEGORI: BAKING

MIN RATING: 5/5. Perfekt for indiske retter, supper og gryteretter. Minner meg om nanbrød, noe som er kjempebra. Enkel å lage, og tar ikke lang tid i det hele tatt. Det er ikke noe sukker i brødet, noe som også er veldig bra.

Reklame

Legg Igjen En Kommentar:

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s