Appelsinsorbet(Solois)

20130101-115111

Dette er en oppskrift jeg fant for ganske lenge siden. Jeg lagde den til nyttårsaften i fjor, og den ble en så stor suksess at jeg ble nødt til å lage den en gang vi hadde hele familien på besøk. Den er ikke vanskelig å lage, og den smaker helt fantastisk godt. Hvis du noen gang har smakt solois, så kan smaken minne litt om den. Bra jeg elsker solois…og solo 🙂

Du trenger:

3-4 dl appelsinjuice selvpresset eller kjøpt

2,5 dl sukker(De som liker det friskt tar 2,5 dl og de som liker det søtt tar 3-4 dl)

2 lime

5 dl vann

Slik gjør du:

Ha appelsinjuicen i en kjele sammen med sukker og vann (hvis det blir for søtt, putt oppi mere appelsinjuice), og press all saften ut av de to limene. Kok opp blandingen. Så avkjøler du blandingen i en plastboks. Du kan avkjøle den ute hvis det er kaldt. Når blandingen er avkjølt, setter du den inn i fryseren. Rør litt i blandingen av og til mens den er i fryseren for å unngå iskrystaller(ca. hver halvtime). Du kan også pynte sorbeten med for eksempel litt frossende bringebær. Som du ser over på bildet er det det vi har gjort. Men du kan pynte den med hva du vil.

Tips: Sorbet smelter fort, så den må serveres rett før den skal spises. Hvis du skal lage sorbet av bær, bør du ha helt frosne bær, ellers kan blandingen fort bli vassen.

Som sagt smaker denne solois. Kankje denne kan hete solo-kule-is! Men hvis du ikke vil at den skal smake solo-is, kan du sikkert ta litt mindre sukker en jeg tok. Jeg tok 4 dl sukker etter oppskriften jeg fant. Jeg burde kanskje ikke følge alle oppskrifter helt. Holder nok med 2,5 dl sukker.

Reklame

Legg Igjen En Kommentar:

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s