Firkløverkake

IMG_5802

Denne sjokoladekaken med firkløverkrem er en helt fantastisk god kake som passer til mye rart. Jeg bakte denne kaken til en fest, og jeg ble veldig fornøyd med resultatet. Det var ikke siste gang jeg skulle bake den. Kaken er veldig saftig, med mye smak av nøtter og sjokolade. Hvis man er allergisk til nøtter, bytter man bare sjokolade på kremen. Prøv å bak kaken. Jeg håper du synes den er like fantastisk god som jeg gjør.

Du trenger:

   KAKE:
  • 5 stk egg
  • 2 dl sukker
  • 50 g kokesjokolade
  • 2 ss sterk kaffe
  • 1,35 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 135 g smør
    FIRKLØVERKREM:
  • 80 g sjokolade
  • 2 dl sukker
  • 2 dl kremfløte
  • 100 g smør

Slik gjør du:

     KAKEN:
  1. Pisk eggedosis av egg og sukker.
  2. Smelt sjokolade, smør og kaffe sammen i mikroovn eller over et vannbad.
  3. Blandingen vendes inn i eggedosisen vekselvis med siktet hvetemel og bakepulver.
  4. Hell blandingen over i en smurt springform.
  5. Stek kaken i ovnen på 180 grader i 35-40 minutter(til man kan stikke et grillspyd gjennom, uten at deig henger seg fast)

IMG_5785

     KREMEN:
  1. Kok sukkel, fløte og smør/margarin til en passe tykk saus. Dette kan ta fra ca 10-15 minutter.  Karamellkremen skal være som en tykk saus. Den må ikke bli stiv som karamell, men heller ikke for rennende.
  2. Rør inn firkløversjokoladen mot slutten av koketiden. Pass på å røre i karamellsausen hele tiden.

IMG_5790

IMG_5792

Håper du liker kaken. Fortell meg hva du synes i kommentarfeltet. Takk for at du leste denne oppskriften. 🙂

Legg Igjen En Kommentar:

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s