Enkel Kylling Curry Oppskrift

IMG_6325

Indisk mat er ikke alltid lett å lage. Men til gjengjeld smaker det helt fantastisk. Jeg elsker indisk mat, og har laget en rett før, kylling tikka masala. Den tar veldig lang tid å lage. Kylling Curry er en av de enkleste gourmetrettene jeg noen gang har laget. Det tok omtrent 30 minutter å lage selve retten, og resultatet var fantastisk 🙂

DU TRENGER:

  • 3 dl jasminris
  • Rapsolje
  • 6 fedd hvitløk
  • 1-2 ss ingefær
  • 2 ss karripulver
  • 1 ss spisskummen
  • 600 g kyllingfilet
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 stk løk
  • 2 dl vann
  • 3 dl gresk yoghurt
  • 2 stk rød paprika
  • salt
  • pepper
  • koriander

SLIK GJØR DU:

  • Hakk paprikaen i terninger, grovhakk løken og hvitløken, og riv ingefær.
  • Skyll risen. Fyll deretter en kjele med 5 dl vann. Ha litt olje oppi og ha oppi risen. Sett på lokk, og la det koke i 20 minutter mens du lager kylling curryen.
  • Ta en stor kjele med tykk bunn, å ha oppi noen spiseskjeer olje. Fres hvitløken og ingefæret litt, og ha deretter oppi karripulver og spisskummen. Fres det videre.
  • Ha i kyllingen, og la det steke et par minutter. Tilsett tomatpuré og løk, og stek videre et par minutter. Hell oppi vannet. Sett på lokket, og la det småkoke i ca 10 minutter. Rør inn yoghurt og paprika. Sett på lokk, og la det koke i ytterligere 10 minutter til kyllingen er gjennomkokt. Smak til med salt og pepper.IMG_6320
  • Pynt retten med koriander, og server med risen.

Håper du liker denne retten. Den var mye enklere å lage enn jeg hadde trodd, og resultatet ble mye bedre enn forventet. Personlig, liker jeg denne retten bedre enn min kylling tikka masala.

Legg Igjen En Kommentar:

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s