Denne varianten av Asiatisk kyllingwok er laget med forskjellige ingredienser som alle til sammen gir fantastiske smaker. Denne retten er en «stirfry», altså at alt sammen røres konstant i høy varme. Den hjemmelagde sausen gir masse fantastisk smak med retten.
Du trenger:
- 1 gul paprika
- 1 rød paprika
- 1 grønn paprika
- 5-8 stk små mais
- 1 stor løk
- 1 vårløk
- 4 fedd hvitløk
- 1 bit ingefær
- 1 halv chili
- 600g kyllingfilet (du kan også bruke svin, okse, fisk, reker osv.)
- 1ss sesamfrø
Saus:
- 7 ss soyasaus
- 2 ss østerssaus
- 1 ts riseddik
- 2 ts sesamolje
- 1 ss hoisinsaus
- 1 ss søt chilisaus
- 1 fedd hvitløk
Nudler:
- 250g nudler
- Vann og salt til koking
Slik gjør du:
- Hakk alle grønnsakene. Kutt kyllingene i omtrent like biter. Rør sammen alle ingrediensene til sausen. Sett sausen til side.
- Ha litt olivenolje i en varm panne. Ha oppi kyllingen. Ha litt salt over kyllingene, og rør det til alle bitene er brune. Sett kyllingen til side i en bolle.
- Stek løken på høy varme til den er gyllen, og legg til finhakket chili, hvitløk og ingefær. Stek et par sekunder. Ha oppi paprika og mais, og stek. Husk å røre hele tiden. Skru deretter ned varmen til en lav temperatur, og ha på lokk.
- Kok opp nudler.
- Ha oppi kyllingen i pannen. Skru opp varmen til full temperatur igjen, og rør et minutt eller to, og skru ned varmen igjen.
- Vend inn nudlene, og ha over sausen og sesamfrøene.
Håper du liker wok’en min. Jeg improviserte når jeg lagde denne retten, så jeg fulgte selv ingen oppskrift. Denne oppskriften er sunn for deg, og den smaker fantastisk godt. Håper du liker den 😀