Eksotisk fårikål med hvitløk og persille

IMG_6494

Min mening er at tradisjonell, norsk mat er noe av det kjedeligste man kan få. Men fårikål er jo for mange en tradisjon å ha i høsten. Så da måtte jeg prøve det. Men jeg ville ikke ha tradisjonell, så jeg lagde en ny, eksotisk fårikål, som faktisk var noe av den beste suppe-retten jeg noen gang har spist.

Du trenger:

  • 800 gram fårikålkjøtt
  • 1 gul paprika
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 løk
  • 1 hodekål
  • 2 ss mel
  • 2 ss rød paprika
  • 1 laurbærblad
  • 2 gulrøtter
  • 6 poteter i biter
  • Salt
  • 1 ss hel pepper
  • Persille
  • Olje
  • Smør

Slik gjør du:

  1. Kutt hodekål i tykke biter. Hakk hvitløk, løk, gul paprika og rød paprika. Kutt også noen klyper persille.
  2. Ha litt olje og smør i en panne, og brun kjøttet. Ikke brun det helt, men til det er litt brunt på kjøttet.
  3. Ha kjøtt, kål, paprika, mel, løk, hel pepper og hvitløk lagvis i en stor gryte. På toppen har du 1 laurbærblad, persille og salt. Dekk med vann, og kok opp. Skru deretter ned varmen, og ha på lokk, La stå i 1-2 timer.
  4. Den siste halvtimen har du oppi kuttet gulrot og potet. Når potetene er myke er retten ferdig.
  5. Ha litt persille over, og server.

Tips: Server retten med flatbrød for en god crunch.

Håper du liker denne fårikålen. Si gjerne hva du tenker i kommentarfeltet under 🙂

Legg Igjen En Kommentar:

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s