Dette er en wok-variant med helt hjemmelaget currypasta. Retten er veldig enkel, og det tar veldig rask tid å lage.
Du Trenger(Til 2 Personer):
CURRYPASTA:
- 1 hakket rød chili(Du kan justere dette etter hvor sterk du ønsker at pastaen skal være)
- 3 fedd hakket hvitløk
- 1 stor hakket bit ingefær
- Litt paprika (for farge)
- Finhakkede koriander stilker
- Rapsolje
- Litt sitronskall(helst en finhakket sitrongress)
- Litt limeskall
- 1/2 finhakket sjalottløk eller 1 liten sjalottløk
WOK:
- 1 gulrot (I strimler)
- 1 rød paprika
- 1 gul paprika
- 1 vårløk
- 1 løk (Hakket i store biter)
- Koriander
- 1/2 Liten squash
- 5-10 babymais
- Rapsolje
SLIK GJØR DU:
- Ha alle ingrediensene til currypastaen oppi en blender med litt rapsolje. Blend til ønsket konsistens.
- Ta currypastaen ut av blenderen og stek det på middels varme i en tørr panne til mye av væsken er borte.
- Varm en wok(Eller en vanlig stekepanne) og ha oppi litt rapsolje. Ha oppi løken og stek noen minutter. Ha deretter oppi gulrot, squash, vårløk, paprika, babymais og koriander. Stek noen minutter.
- Lag en åpning i midten av woken/stekepannen, og ha currypastaen i der. Ha oppi litt vann, og bland alt godt sammen.
- Server
TIPS: Server gjerne med litt ris. Du kan også ha oppi litt kjøtt(Jeg liker best kylling i wok) hvis du ikke ønsker bare grønnsaker.
Jeg håper dette smaker 🙂
Jeg håper det smaker.