Indisk kylling tikka masala med snasne krydderier og masse smaker!
DU TRENGER:
TIL KYLLING OG MARINADE:
- 700g kyllinglår uten ben
- 2,5 dl yoghurt naturell
- 2-3 ss tikka kryddermiks
- 1/2-1 ss paprika krydder
- 1 fedd knust hvitløk
- Saften fra 1 sitron
- Salt
TIL SAUS:
- 2 løk
- 2-3 ss finhakket ingefær
- 3 fedd finhakket hvitløk
- 50g usaltede cashewnøtter
- 1 dl kremfløte
- 2 ferske tomater
- 2-3 ss tomatpure
- 2 dl vann
- 2 dl kyllingkraft
- Koriander
- 1 ts paprikapulver
- 1 ts spisskummen
- 1/2 ts gurkemeie
- 1 ts korianderkrydder
- 2 stk kanelstenger
- 2 stk hel nellik
- 4 stk hel kardemomme, grønne
- Salt
- Pepper
- Olje
- 1 grønn chili (kan justeres etter smak)
SLIK GJØR DU:
- Ha kyllingbitene i marinaden. La stå i minst en time men helst over natten.
- Ha kanel, nellik og kardemomme i varm olje i en høy gryte. Stek til du kan lukte krydderne godt.
- Ha oppi løk, ingefær, hvitløk, chili og litt korianderstilker. Stek i 5 minutter.
- Ha oppi tomatpure, tomat og kryddere. Stek på høy varme i 1 minutt.
- Ha oppi kyllingkraft, vann og cashewnøtter. La småkoke i 30 minutter.
- Ha kyllingen på grillspyd, og grill.
- Blend sausen sammen med en håndblender. Mens du blender har du oppi masse koriander. Når sausen er jevn og fin har du oppi kremfløte. Server 🙂
Håper denne tikka masalaen smaker godt 🙂