Indisk Kylling Tikka Masala

Vårruller-Lages

Indisk kylling tikka masala med snasne krydderier og masse smaker!

DU TRENGER:

TIL KYLLING OG MARINADE:

  • 700g kyllinglår uten ben
  • 2,5 dl yoghurt naturell
  • 2-3 ss tikka kryddermiks
  • 1/2-1 ss paprika krydder
  • 1 fedd knust hvitløk
  • Saften fra 1 sitron
  • Salt

TIL SAUS:

  • 2 løk
  • 2-3 ss finhakket ingefær
  • 3 fedd finhakket hvitløk
  • 50g usaltede cashewnøtter
  • 1 dl kremfløte
  • 2 ferske tomater
  • 2-3 ss tomatpure
  • 2 dl vann
  • 2 dl kyllingkraft
  • Koriander
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts spisskummen
  • 1/2 ts gurkemeie
  • 1 ts korianderkrydder
  • 2 stk kanelstenger
  • 2 stk hel nellik
  • 4 stk hel kardemomme, grønne
  • Salt
  • Pepper
  • Olje
  • 1 grønn chili (kan justeres etter smak)

SLIK GJØR DU:

  1. Ha kyllingbitene i marinaden. La stå i minst en time men helst over natten.
  2. Ha kanel, nellik og kardemomme i varm olje i en høy gryte. Stek til du kan lukte krydderne godt.
  3. Ha oppi løk, ingefær, hvitløk, chili og litt korianderstilker. Stek i 5 minutter.
  4. Ha oppi tomatpure, tomat og kryddere. Stek på høy varme i 1 minutt.
  5. Ha oppi kyllingkraft, vann og cashewnøtter. La småkoke i 30 minutter.
  6. Ha kyllingen på grillspyd, og grill.
  7. Blend sausen sammen med en håndblender. Mens du blender har du oppi masse koriander. Når sausen er jevn og fin har du oppi kremfløte. Server 🙂

Håper denne tikka masalaen smaker godt 🙂

Legg Igjen En Kommentar:

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s