Nå som høsten blir til vinter er ingenting bedre enn en varmende gryterett. Denne biffgryten servert med en potetmos med hvitløk og gressløk passer perfekt en dag du har mye tid til å holde på på kjøkkenet, og hvis det er noen rester kan den serveres dagen etterpå også.
(6-8 porsjoner)
Du Trenger:
Gryte:
- 1 kg høyrygg av okse
- 2 gulrøtter, i biter
- 1 pakke sjalottløk, hele
- 1/2 stangselleri, i biter
- 6-7 fedd hvitløk, halvert
- 1/4 purre, i biter
- 1 flaske rødvin
- 1 håndfull hel pepper
- 1 paprika, i biter
- 2 laurbærblad
- 1/2 stjerneanis
- 1/2 chili, hakket(kan justeres etter smak)
- 10-12 sjampinjonger
- Salt etter smak
- Hvetemel
- 1/5 liter oksekraft
(3-4 porsjoner)
Potetmos:
- 13 store poteter
- 1 fedd hvitløk, veldig fint hakket eller puré
- 2-3 ss smør
- 1 dl matfløte
- Salt & pepper etter smak
- Gressløk, finhakket
- 1 ts muskat
Slik gjør du:
Gryte:
- Kutt kjøttet i robuste biter. Gni det inn med salt, pepper og hvetemel.
- Stek kjøttet i gryten du skal bruke til den er gyllen på alle sider. Kjøttet skal ikke gjennomstekes, siden det skal stå i mange timer i ovnen.
- Gjør klar grønnsakene, og stek dem i samme panne som kjøttet. Vent med hvitløken. Når grønnsakene har en fin farge, har du oppi hvitløk, kjøtt og sper på med vin og oksekraft.
- Ha gryten med lokk på i ovnen i 125 grader i 3-4 timer til kjøttet er veldig mørt. Rør innimellom.
- Når gryten nærmer seg slutten har du oppi persille.
Potetmosen:
Husk å starte med potetmosen slik at den er ferdig samtidig med gryten. Du kan la gryten stå til mosen er ferdig.
- Skrell poteter og skyll dem. Ha dem i en gryte med vann(ikke ha salt i vannet).
- Kok potetene på middels varme med lokk til de er veldig møre.
- Sil av alt vannet. Ha potetene tilbake i gryten, og knus dem med en gaffel(eller hvilket som helst verktøy du liker best).
- Mens du knuser har du oppi smør, hvitløk, fløte og gressløk.
- Smak til med salt, pepper og muskatnøtt.
Server!
Håper du liker denne oppskriften på en biffgryte med hjemmelaget potetmos. Fortell meg gjerne hva du syntes under 🙂