Shepherd’s pie er en tradisjonell rett fra Storbritannia. Det er en pai med en kjøttsaus under og potetmos over. Denne paien passer perfekt hvis du ønsker å kose deg litt en vanlig ukedag eller helg. I denne oppskriften benytter jeg storfekjøtt, men du kan egentlig bruke all type kjøtt du ønsker.
Du Trenger(til fire personer):
Kjøttsaus
- 350-400g Kjøttdeig(storfekjøtt eller hva du ønsker selv)
- 2 ss tomatpure
- 1 løk, grovt revet
- 1 gulrot, grovt revet
- 3 fedd hvitløk, finhakket
- 1 boks hakkede tomater
- Olivenolje
- Salt, pepper og worchestersaus etter smak
Potetmos
- 800g mandelpoteter
- 2 små fedd hvitløk eller ett stort fedd hvitløk, veldig finhakket
- 3 ss smør
- 1-2 dl fløte(du kan variere etter hvor kremete du vil ha den)
- Salt, pepper, muskat og gressløk etter smak.
Slik Gjør Du:
- Forvarm ovnen til 250 grader.
- Skrell potetene og kok dem i usaltet vann til de er møre.
- Riv gulrot og løk. Finhakk hvitløk. Stek kjøttdeig til den er brun og ha oppi gulrot, hvitløk og løk. Stek i noen minutter før du freser tomatpure i noen sekunder.
- Ha oppi de hermetiske tomatene. La stå i noen minutter.
- Smak til med worchestersaus, salt og pepper. Ha alt oppi en ildfast form.
- Hell av alt vannet av potetene. Mos dem sammen med hvitløk, smør, fløte(ha ikke oppi alt med en gang), salt, pepper, muskat og gressløk. Ha deretter all potetmosen over kjøttet.
- Bruk gaffelen til å forme «fjelltopper» på potetmosen.
- Ha i ovnen til potetmosen er gyllen.
Tips: Du kan toppe paien med parmesan før du har den i ovnen. Server også paien gjerne med en frisk salat.
Håper du liker min oppskrift på britisk shepherd’s pie. Fortell meg gjerne hva du syntes under 🙂