Fettuccine alla bolognese er en av mine favoritt pasta-retter. En saus laget med kvernet storfekjøtt og grønnsaker som sakte har kokt, og formet en av de mest smakfulle sausene noensinne. Min versjon av Fettuccine alle bolognese baserer seg på den tradisjonelle oppskriften(med noen endringer).
Ingredienser:
- 650g storfe kjøttdeig(kan byttes ut med en blanding av storfe og svin)
- 1 løk
- 1 gulrot
- 1 selleristang
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss tomatpure
- 1 glass rødvin
- God olivenolje
- 2 bokser italienske tomater
- Litt rosmarin
- Litt oregano
- Litt basilikum
- 2 laurbærblad
- Salt/Pepper til smak
Slik gjør du:
- Ha kjøttdeig i en tørr gryte. Knus det, men ikke beveg for mye på det. Hvis man lar det stå uten å røre for mye lar man vannet fra kjøttet fordampe, noe som vil resultere i at kjøttet kan brunes og karamelliseres.
- Når kjøttet er brunet, ha oppi finhakket løk, gulrot og selleri. Stek det i noen minutter på litt lavere varme med litt salt til det begynner å mykne. Ha så oppi hvitløk og tomatpure. Ha deretter oppi rødvin. Skrap bunnen av gryta mens rødvinen fordamper. Ha så oppi urter, bortsett fra basilikum, laurbærblad og to bokser tomater. Skru ned varmen, og la det stå og putre så lenge som mulig(2-5 timer eller mer). Smak så til med salt og pepper. Avslutt med litt olivenolje og en god håndfull basilikum. Bland med hjemmelaget pasta, topp med revet parmesan og kvernet, sort pepper, og server.
Fettuccine er en pastatype som du gjerne kan bytte ut med spaghetti, linguine, penne eller din favoritt-pasta. Jeg foretrekker fettuccine da det er både mer tradisjonelt, og jeg føler det passer mer til bolognese.
Jeg håper du liker denne oppskriften!