Hjemmelaget Pasta

Det første mange tenker på når man snakker om det italienske kjøkken, er pasta. I Italia finnes pasta i mange ulike former og fasonger, og det kan brukes til en rekke forskjellige retter, i alt fra supper til lasagne. Det å lage pasta selv, er noe mange tror er vanskeligere enn det det egentlig er. Det krever litt tid, men du vil få et fantastisk resultat som kan brukes i blant annet klassisk, italiensk bolognese.

img_2570

Ingredienser:

  • 1 egg
  • 100g tipo 00 mel
  • (1 egg per 100g mel og ca 100g mel per porsjon)

Slik gjør du:

  1. Ha melet på kjøkkenbordet. Lag en «åpning» i midten, der du har egget. Sakte bland mer og mer mel med egget. Kna til du har en jevn og smidig deig. Det tar litt tid, men vær tolmodig. La hvile i romtemperatur i minst 30 min, helst 1 time.
  2. Rull ut deigen til en veldig tynn «flate». Det enkleste er å bruke en pastamaskin, men det går helt fint å gjøre det uten.
  3. Ha litt mel på begge sider av flaten. Forsiktig rull den opp til en «pølse». Ved hjelp av en skarp kniv, skjær rullen til pasta. Jeg foretrekker fettuccine, da det er enklere å kutte opp uten pastamaskin.
  4. Pastaen kokes i 1-2 minutter, eller til «al dente» i saltet, kokende vann.
  5. Bland fettuccine med blant annet bolognese saus, for å få den tradisjonelle fettuccine alla bolognese.

img_2571

Tips: Ha litt trøffelolje i pastavannet for å gi en utmerket smak til pastaen. I tillegg kan du eksperimentere med forskjellige pastaformer. Du kan blant annet lage for eksempel lasagneplater eller ravioli(pasta med fyll).

Det å lage pasta fra bunnen av er noe jeg mener alle burde gjøre minst en gang. Man kan også få med hele familien på det, alle kan bidra med å rulle ut og kutte osv. Det er også essensielt å vite for alle som setter pris på det italienske kjøkken, ettersom pasta er hovedingrediensen i uendelig mange italienske retter. Jeg håper du lærte noe med dette innlegget!

Reklame

Legg Igjen En Kommentar:

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s