Jeg hadde litt gjenværende eplemost fra en tidligere dessert som jeg måtte bruke til noe. Så jeg bestemte meg for å lage en eplekake, og den ble veldig god. Istedenfor eplemost kan du bruke noen skiver epler på toppen av kaka.
Du trenger:
- 150g smør
- 150g sukker
- 150g siktet hvetemel
- 2ts bakepulver
- 1/2 ts vaniljesukker
- 2 egg
- Epler(i skiver eller most), sukker(50% hvitt sukker, 50% brunt sukker), kanel
Slik gjør du:
- Smelt smør, og tilsett sukker. Sikt hvetemel, bakepulver og vaniljesukker i smøret, og bland godt. Deretter ha oppi 1 egg om gangen.Ha kaken i en smurt form, og topp med skiver av epler, eller små «klumper» eplemost. Strø over litt sukker og litt kanel.
- Ha i en forvarmet stekeovn på 150˚C i 50-110 minutter, eller til du kan stikke et grillspyd inn i kaka uten at noe deig fester seg til spydet.
- Server!