Eplekake

Jeg hadde litt gjenværende eplemost fra en tidligere dessert som jeg måtte bruke til noe. Så jeg bestemte meg for å lage en eplekake, og den ble veldig god. Istedenfor eplemost kan du bruke noen skiver epler på toppen av kaka.

appled-pi

Du trenger:

  • 150g smør
  • 150g sukker
  • 150g siktet hvetemel
  • 2ts bakepulver
  • 1/2 ts vaniljesukker
  • 2 egg
  • Epler(i skiver eller most), sukker(50% hvitt sukker, 50% brunt sukker), kanel

Slik gjør du:

  1. Smelt smør, og tilsett sukker. Sikt hvetemel, bakepulver og vaniljesukker i smøret, og bland godt. Deretter ha oppi 1 egg om gangen.Ha kaken i en smurt form, og topp med skiver av epler, eller små «klumper» eplemost. Strø over litt sukker og litt kanel.
  2. Ha i en forvarmet stekeovn på 150˚C i 50-110 minutter, eller til du kan stikke et grillspyd inn i kaka uten at noe deig fester seg til spydet.eplekake
  3. Server!

Legg Igjen En Kommentar:

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s