En dag man har lyst på noe ekstra godt til frokost, kan man lage disse amerikanske pannekakene. De er luftige, myke, og blir helt fantastiske toppet med for eksempel litt lønnesirup eller syltetøy.
Du trenger (til 4 porsjoner):
- 5og smør
- 2½ dl melk
- 2 egg
- 3 dl hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1/2 ts salt
- 1 ss sukker
Slik gjør du:
- Smelt smør og, mens du visper, tilsett melk og egg(1 egg om gangen).
- Sikt hvetemel, bakepulver og sukker i en bolle. Tilsett salt og rør godt om.
- Mens du rører har du melkeblandingen oppi de tørre ingrediensene. Rør til det våte har blandet seg med det tørre. Om det er noen klumper, gjør det ingenting. Man skal ikke røre for mye.
- Ha et kjøkkenhåndkle over røra, og la den stå i minst 15 minutter. Hvis du vil at røra skal bli enda luftigere kan du gjerne la den stå i kjøleskapet over natten.
- Varm en stekepanne på middels-høy varme. Hvis du bruker en teflonpanne, trenger du ikke å bruke fett i panna, noe som gjør at pannekakene får en jevnere og finere overflate. Stek pannekakene til bobler begynner å forme på toppen, og den begynner å bli litt tørr i kantene. Snu da pannekaka, og la den steke i 30 sekunder til 1 minutt, eller til du mener den er ferdig.
- Topp pannekakene med ønsket topping(jeg foretrekker litt lønnesirup, noen bær og en liten klump smør), og server!