Fried Rice er det ultimate restemåltidet. Du kan bruke rester etter kjøtt, grønnsaker og ris fra et tidligere måltid, og bruke dette til å lage en rett som smaker eksepsjonelt godt. Min versjon bruker grønnsaker jeg hadde i kjøleskapet og kjøtt av form som bacon, men du kan endre på oppskriften hvordan du måtte ønske. Denne oppskriften gir 1 porsjon.
Du trenger:
- 1 dl valgfri ris (tilbered etter anvisningen på pakken)
- 1 fedd hvitløk
- ¼ chili, eller etter hvor sterk du ønsker din fried rice
- 1 gulrot, finhakket
- ¼ rødløk, finhakket
- 2 vårløk, finsnittet (bortsett fra den grønne delen som skal brukes til pynt på slutten)
- Litt brokkoli, kuttet i relativt små biter
- ¼ rød paprika, finhakket
- 1 ss sesamfrø
- En håndfull cashew- eller peanøtter
- Soyasaus etter smak
- 1-2 ts sesamolje, eller etter smak(sesamolje har veldig sterk smak, så man skal ikke bruke for mye)
- ¼ pkg bacon
- Solsikkeolje, eller ønsket olje som tåler høy temperatur
Slik gjør du:
- Gjør klar alle ingrediensene.
- Rist sesamfrø i en tørr wok(eller en stekepanne hvis du ikke har en wok) på medium varme. Pass veldig godt på, slik at de ikke brenner seg. De skal bli lett gyldne. Ha dem i en bolle. Gjør det samme med cashewnøtter. Hakk cashewnøttene til du har grove biter.
- Stek bacon med litt olje. Ha bacon i en bolle. Fjern litt fett fra woken hvis det er for mye.
- Stek finsnittet hvitløk og chili på høy varme. Ha så oppi resten av grønnsakene. Rør godt om. Ha så oppi bacon, sesamfrø, litt av cashewnøttene(la noen være igjen til pynt) og ris. Rør godt om. Smak så til med sesamolje og soyasaus(du kan evt bruke andre asiatiske sauser i tillegg til disse, blant annet østerssaus).
- Stek på høy varme i woken mens du rører konstant. Ha så i en bolle, og pynt med f.eks cashewnøtter, finsnittet chili, koriander og den grønne biten av vårløk