Guacamole er for mange er et essensielt tilbehør til fredagstacoen. Guacamole er en meksikansk dip laget av avokado som kan spises med blant annet chips eller grønnsaker. Jeg synest også at taco blir mye bedre med litt guacamole på toppen. Min oppskrift på guacamole bruker få og enkle ingredienser, noe som gir en ren og frisk smak.
Siden avokado er hovedingrediensen og den viktigste smaken, er det viktig at du kjøper fine og modne avokadoer. En moden avokado skal ikke være altfor myk, men heller ikke altfor hard. Avokadoer med helt grønt skall er ofte harde. Til guacamole foretrekker jeg avokadoer som er litt mørkere i skallet, og som er litt myke(men ikke for myke).
Du trenger(til ca 4 stk):
- 2 store, modne avokadoer(eller 4 mindre avokadoer)
- ¾ rød chili, finhakket(fjern frøene og det hvite på innsiden av chilien for at den skal bli mindre sterk)
- ¼ rødløk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- Sitron- eller limesaft etter smak
- Salt & pepper etter smak
- En håndfull koriander
Slik gjør du:
- Fjern avokado-kjøttet fra avokadoen, og ha det i en morter. Knus til det får en «chunky» konsistens (hvis du ikke har en morter, ha avokadoene i en bolle, og knus med en gaffel).
- Tilsett finhakket rødløk, hvitløk, chili og hakket koriander. Rør godt om med en skje. Smak til med salt, pepper og syre(lime eller sitron).
- Server til taco eller med chips og/eller grønnsaker!
Ønsker du å spare restene av guacamole til en senere dag, ha avokadosteinene tilbake i guacamolen, og dekk med plastfolie. Ha så i kjøleskapet.