Hjemmelagde Hamburgerbrød

IMG_2363

Da jeg for første gang lagde hjemmelagde burgerbrød, ble jeg sjokkert over hvor stor forskjell det var mellom hjemmelagde og kjøpte. Smaken av hjemmelagde burgerbrød sammen med hjemmelaget burger gir deg følelsen av å være på en skikkelig god BBQ-restaurant. Det er enkelt å lage, og det smaker fantastisk godt. Denne oppskriften gir 16 burgerbrød.

DU TRENGER:

  • 1 pakke tørrgjær eller 50 gram fersk gjær
  • 50 gram smør
  • 5dl melk eller vann
  • 2 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 1,2 l hvetemel
  • Pensling:
  • Melk
  • Sesamfrø

SLIK GJØR DU:

  1. Ha gjæren i en bakebolle. Smelt smøret, og hell i melken og varm til 37°C
  2. Ha i litt av væsken, og bland den med gjæren. Hell oppi resten av væsken. Ha oppi salt, sukker og mel til deigen slipper bakebollen. Ha deretter en plastpose og ett klede over, og la heve i 30-40 minutter.
  3. Ha deigen over på et melet arbeidsbord, og elt inn resten av melet. Del deigen i 16 like store biter. Hvordan jeg gjør dette er å forme deigen i en «pølse», og starte å kutte på midten, og dele de to bitene i to etc.
  4. Rull deigbitene til boller og klem dem litt flate. Legg dem på ett stekebrett med bakepapir. Prikk dem med en gaffer, ha over ett klede og en plastpose, og la etterheve i 30-40 minutter.
  5. Pensle med melk og strø over sesamfrø.
  6. Stek burgerbrødene midt i ovnen ved 225°C i 10-12 minutter. La dem avkjøle under ett klede.

Tips: Hvis det blir flere igjen kan du enten fryse dem til senere bruk eller ta dem med til skole eller jobb som ett rundstykke.

Håper dere liker disse burgerbrødene. Sjekk også ut oppskriften til hjemmelagde hamburgere!

Reklame

En kommentar om “Hjemmelagde Hamburgerbrød

Legg Igjen En Kommentar:

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s